• manisa'da düzenlenen mesir macunu festivalinde bulunan chp genel başkanı özgür özel orada bulunan halka mesir macunu fırlattı.
    ne kadar acayip bir görüntü. halka bir şeyler fırlatmak her zaman beni etkilemiştir. tavuklara yem atmak gibi bir his olabilir mi? orada bulunanlar da atılanı nasıl kapmaya çalışıyor öyle
    x link
    video link
    edit: anlatım düzenlendi.
    yıllardan beri yapılan bir gelenek de olsa bir şeyleri insanların üzerine fırlatmanın artık bitmesi gerekir.
    edit 2: yanlış anlaşılma var sanırım. belki başlığa chp genel başkanının ismini yazmak konuyu saptırmış olabilir. kim yaparsa yapsın halka bir şeyler fırlatma olayından vazgeçilmelidir. yapılan festival yöresel ürünlerin tanıtımı ve turizm için çok önemli.
    mesir macunu halkın üzerine atılıp kötü görüntü oluşmamalı. bunun yerine geleneksel kıyafetlerle ellerindeki sepetle dağıtım yapılsa daha modern bir görüntü oluşur. bu sırada konserler verilip, yerel ürünlerin pazarıyla birlikte turizm daha da canlanır.
    umarım anlaşılmıştır. siyasi bir niyetim yok.
  • yıllardır mesir macunu halka bu ve benzer şekilde dağıtılıyor. yüksek bir yerlerden atılarak. gelenek bu şekilde.

    otobüsten halkın kafasına çay atmakla karıştırmayınız.
  • mesir macunu zaten fırlatılan bir şeydir.

    olimpik spor olacak hatta gelecek olimpiyatlarda.
  • fırlatılanlar ne yazık ki değişmiyor.
    hey gidi ortadoğum hey.
  • seçmen sayısını arttırmak için elinden geleni yapıyor başkan
  • kendisi manisalıdır ve yıllardır manisada mesir macunu böyle dağıtılır.
  • bunu çay , oyuncak fırlatmakla karıştırmayınız efendim. bu manisa'da yıllar boyu süren bir kültür ve gelenektir. ayrıca özgür özel de manisalıdır.
    her sene bir hafta boyunca mesir şenlikleri olur, şenlik bitiminde de kubbelerden dualı mesir macunları halka saçılır.
    halk bunun şifalı olduğuna inanmış. ki bir nevi de bilimsel olarak bakarsak da bağışıklığı güçlendiren 41 çeşit bitki var içinde.
    kanuni sultan süleyman, annesinin iyileşmesinden sonra mesir macununun şifalı olduğuna inanarak, kubbelerden halka saçılmasını emrediyor. o günden bu yana yıllardır bu böyle dağıtılır.
    kanuni sultan süleyman'a dayanan bir şeye de oy kaygısı demezsin ya.
  • özgür özel'e özel bir durum değildir. her yıl görülen bir gelenektir. haber değeri varsa da negatif haber değeri yoktur.
  • ya partilerden bağımsız olarak merak içindeyim.neden insanlara hep bir şeyler fırlatılıyor bu ülkede?bu fikir kimden çıktı da mantıklı bulundu?

    çok basit,insanlara bir şeyler fırlatmayın.
  • insan gibi dağıtılsa ya böyle yukardan kafasına atar gibi.birde savunmuşlar yok çayla karıştırmayın gelenek falan diye.böyle gelenek mi olur aq.böyle halka böyle siyasetçiler olur zaten.
hesabın var mı? giriş yap